Αυτή την εβδομάδα χάρηκα γιατί… (44η εβδομάδα)

Αυτή την εβδομάδα χάρηκα γιατί - 44η εβδομάδα- Ρέα-Άρης -Μάθημα Γεωγραφίας

Εβδομάδα νο44 (μωρέ μπράβο, Βάσω!) και συνεχίζουμε προς το μέσο του καλοκαιριού! Υπέροχες μέρες, λίγο περίεργη διάθεση με σκαμπανεβάσματα, και πολλή ενημέρωση με ατέλειωτες συζητήσεις! Γλιτώσαμε και το φόρτο εργασίας αυτή την εβδομάδα,  γιατί είπαμε: βλέπουμε τα θετικά…!

#Rea #MySweetDaughter Η Ρέα σταθερή στον παιδικό και νιώθω όμορφα γιατί, αν και στο τέλος της χρονιάς, έχει αρχίσει και κάνει παρέα με κάποια παιδάκια. Βέβαια, ακόμα είναι αρκετά μαζεμένη, αλλά στο σπίτι μου εξηγεί αναλυτικά τι της είπαν άλλα παιδάκια στο σχολείο και είναι απολαυστικό να την ακούω και να τη βλέπω να περιγράφει τέτοιες ιστοριούλες! Μας λέει και στο σπίτι πάρα πολλά τραγούδια που έμαθαν στο σχολείο και γενικά η διάθεσή της είναι πολύ καλή: κάνει γκριμάτσες στον καθρέφτη και γελάει (ότι κάνει κάτι αστείο!!), χορεύει στις μύτες και λέει «κοίτα, μαμά, φοράω τακούνια!!!»

Αυτή την εβδομάδα χάρηκα γιατί - 44η εβδομάδα- Ρέα-τραγουδάει το ναυτάκι του Αιγαίου

– «Μαμά,  τώρα είμαι 4 χρόνων;»
– «Όχι,  είσαι 3.»
– «Ακόμα 3, ρε μαμά;;; Αφού μεγάλωσα κι άλλο!»

– «Μαμά, πήγα στο φαρμακείο στο Μεσολόγγι να σου πάρω αυτό το τηλέφωνο».
– «Ρέα μου, δεν έχει τηλέφωνα στο φαρμακείο».
– «Α, μαμά, στο τηλεφωνείο πήγα μάλλον !!!» (και τηλεοράσεις στο τηλεορασείο κοκ!!!)

Μου πέταξε ένα μπαλάκι πάνω στο κεφάλι μου και της λέω δεν το ξανακάνουμε αυτό.  Πονάει!  Και αρχίζει και γελάει και μου λέει «μπράβο,  βρε μαμά! Ωραία συμβουλή!» (με δουλεύει τώρα;;;)

Αυτή την εβδομάδα χάρηκα γιατί - 44η εβδομάδα- Ρέα-Άρης -Ώρα για σκραμπλ με το θείο μας

Όπως είχα ξαναγράψει,  βαφτίσαμε τα χρυσοψαράκια μας «Μπόλεκ και Λόλεκ». Ο Μπόλεκ μας άφησε χρόνους… Δεν το είπαμε, λοιπόν, στη Ρέα και αφού πέρασαν 2 εβδομάδες (2 εβδομάδες!!!!!!) που δεν είχε καταλάβει ότι το ένα έλειπε, λέω εγώ «έλα να ταϊσουμε το ψαράκι» και μου λέει «γιατί, ένα είναι;;;»  και της λέω το στόρι αρρώστησε το άλλο κλπ κλπ. Αποφάσισε, λοιπόν, πως πρέπει να αλλάξει το όνομά του και το βάφτισε «Άγιο Ηλία»! Ναι, ναι… Άγιο Ηλία… Και τώρα στο σπίτι ακούγονται ατάκες τύπου:
– «Που είναι η τσάντα σου;» 
– «Στο ράφι, κάτω από τον Άγιο Ηλία!» 

Αυτή την εβδομάδα χάρηκα γιατί - 44η εβδομάδα- Ώρα για κατασκευές με πλαστελίνη
Αυτή την εβδομάδα χάρηκα γιατί - 44η εβδομάδα- Ώρα για κατασκευές με πλαστελίνη2

Το Σαββατοκύριακο τα μωρά μου πήγαν στη γιαγιά στο χωριό και μόλις γυρίσαμε σπίτι, μου λέει η Ρέα: «Μαμά, έλα κοντά μου» (πηγαίνω και μου μυρίζει το λαιμό) και λέει «Αχ, μυρίζει μανούλα!!!» (Έλιωσα…. Άρχισα να γελάω και να την αγκαλιάζω σα χαζή!!)

Κάτι μετρούσαμε και μου λέει:
– «Μαμά,  να μετρήσεις τώρα μέχρι το πενηνταείκοσι…»
– «Δεν υπάρχει πενηνταείκοσι,  μόνο 10,20,30,40,50,60,70,80,90,100.»
– «Ναι, μαμά, και 200 και χιλιάρικα» (τώρα μιλάς σωστά!!)
– «Είναι 1000 όχι χιλιάρικα.»
– «Α, μαμά, υπάρχουν και χιλιόμετρα!!!» (Τώρα μάλιστα… Συνεννοηθήκαμε!)

Αυτή την εβδομάδα χάρηκα γιατί - 44η εβδομάδα- Ρέα-Άρης -Ώρα για παιχνίδι

#Aris #MyCuteSon Ο Άρης έχει αρχίσει και λέει κάποια λογάκια που ακούγονται για ασυναρτησίες, αυτος όμως θεωρεί ότι μιλάει κανονικά: λέει «γκλαγκλα», «ντουγκλ-νταν», «τατν»… (πρωτόγονες καταστάσεις!!). Αλλά ο γλυκούλης μου θεωρεί ότι πρέπει να καταλάβουμε και του τη δίνει που δεν καταλαβαίνουμε πάντα!! Και παρόλο που ξέρει να πει «ναι», αφού όλη την ώρα προσποιείται ότι μιλάει στο τηλέφωνο, όταν θέλει να απαντήσει «ναι» σε κάτι που τον ρωτάμε, κάνει «μμ» με σφραγισμένα τα χείλη!! Α λέμε και «γιαγιά» (όποτε θέλουμε όμως…) 

Αυτή την εβδομάδα χάρηκα γιατί - 44η εβδομάδα- Άρης - Ώρα για ζωγραφική

Καθίσαμε μια μέρα δίπλα δίπλα ξαπλωμένοι στον καναπέ για να πιει το γάλα του και το τελειώνει, μου δίνει το μπουκάλι και κατεβαίνει… και πριν προλάβω να σηκωθώ, τρέχει και μου δίνει ένα φιλί στο μάγουλο, χωρίς να του το ζητήσω!! Ε, εντάξει, τρελάθηκα!! 

#SaturdayDayOut #NoKidsWeekend Πέρασα ένα υπέροχο Σάββατο! Σηκώθηκα και καλά για να κάνω δουλειές, μιας και έλειπαν τα θηριάκια μου, αλλά μια μαγική δύναμη (!) μού ώθησε το χέρι να στείλω μήνυμα στη μαμά μου για να πάμε για καφέ!!! Και μάλλον μια μαγική δύναμη ώθησε και το δικό της χέρι να απαντήσει «ΟΚ» γιατί δύσκολα ξεσηκώνεται! Τι να πω; Της μοίρας γραφτός ο καφές! Δεν προλάβαμε να φύγουμε από το σπίτι, μάς μυρίστηκε και η αδερφή μου και ήπιαμε τα καφεδάκια μας δίπλα στη λιμνοθάλασσα!!! 

Αυτή την εβδομάδα χάρηκα γιατί - 44η εβδομάδα- love Etoliko

Αυτή την εβδομάδα χάρηκα γιατί - 44η εβδομάδα- love Etoliko2

Το απόγευμα (ε μην είμαστε και όλη τη μέρα κλεισμένοι στο σπίτι!!!) πήγαμε με την αδερφή μου και τα αγόρια μας για καφεδάκι στο Μεσολόγγι, δίπλα στη λιμνοθάλασσα πάλι…. Πήραμε τους παραδοσιακούς ελληνικούς μας και απολαύσαμε όμορφο ηλιοβασίλεμα με …ατέλειωτες συζητήσεις… Συναντήσαμε και μια αγαπημένη ξαδέρφη μας και καταλήξαμε να γυρίσουμε στο σπίτι αργά το βράδυ… Αυτά είναι!! Τα καλύτερα είναι τα απρογραμμάτιστα!!

Αυτή την εβδομάδα χάρηκα γιατί - 44η εβδομάδα- greek coffee time

#BalconyCleaning #Flowers Έκανα και μια γερή καθαριότητα στη βεράντα μου (μέχρι και στο ταβάνι κρεμάστηκα για να καθαρίσω τις άτιμες τις αράχνες, αλλά έφτιαξα μια βεράντα να χαίρεσαι να κάθεσαι!!! Και τα λουλουδάκια μου όλα υπέροχα ανθισμένα!! 

#Waffles #Breakfast Μας έφτιαξε η αδερφούλα μου νοστιμότατες βάφλες και φάγαμε το πιο νόστιμο κυριακάτικο πρωινό!

Αυτή την εβδομάδα χάρηκα γιατί - 44η εβδομάδα- waffle breakfast

#FamilysDinner Την Κυριακή φάγαμε όλοι μαζί στης πεθεράς μου, με τα μικρά να πηγαινοέρχονται και να παίζουν κι εμείς να λέμε τα δικά μας… Περάσαμε πολύ ωραία!! Πόσο ωραίο είναι να έρχεσαι κοντά με τους ανθρώπους και να δείχνεις με όποιο τρόπο μπορείς την αγάπη και την αισιοδοξία σου!!

Σας φιλώ ❤

post signature

One thought on “Αυτή την εβδομάδα χάρηκα γιατί… (44η εβδομάδα)”

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.