Επτά τρόποι να μην μας «ρίξει» ψυχολογικά ο Σεπτέμβρης

Αυτός ο μήνας είναι ένα νέο κεφάλαιο που ξεκινά και μπορείς να το «γράψεις» όπως θες.

Την ώρα που κάποιοι έχουν επιλέξει αυτές τις μέρες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, είναι κι αυτοί οι κλασικοί τύποι «Καλό χειμώνα!», «Τα κεφάλια μέσα!».

Κι είσαι κι εσύ που νιώθεις ένα μικρό πλάκωμα, ένα κόμπο στο στομάχι. Κάτι σε χαλάει, κάτι σε αγχώνει, κάτι δε σε αφήνει να χαρείς.

Και μαζί με όλη αυτή τη μαύρη διάθεση των ειδήσεων η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη.

Ο Σεπτέμβρης φέρνει μαζί του την αίσθηση των «τελευταίων ημερών ξενοιασιάς» και αυτό το «βάρος των μεταβάσεων και των ευθυνών», ιδιαίτερα με το άγχος της έναρξης του σχολείου. 

Ναι, αλλάζει η καθημερινότητα. Ξεκινά μια ρουτίνα, αναγκαστικά πιο πειθαρχημένη. Αλλά, αν αλλάξεις μαζί και τον τρόπο που το βλέπεις όλο αυτό, θα δεις ότι θα έρθουν όλες οι αλλαγές πιο ομαλά και πιο ευχάριστα.

1. Προσπάθησε να ”αγκαλιάσεις” τη νέα εποχή. Αντί να φοβάσαι το τέλος του καλοκαιριού, θαύμασε (….)

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο Huffingtonpost.gr

____________________________________

Ας συνδεθούμε στο Instagram, το Twitter και το Facebook, να γνωριστούμε καλύτερα, να δημιουργήσουμε τη δική μας κοινότητα.

Πες μου στα σχόλια τις προτάσεις σου και άλλα θέματα για τα οποία θα ήθελες να γράψω — ανυπομονώ να τα δω.

Εκτιμώ τόσο πολύ που αφιερώνεις το χρόνο σου και διαβάζεις τα κείμενά μου. Μοιράσου το με τους φίλους και την οικογένειά σου εάν το βρήκες χρήσιμο.

Να έχεις μια όμορφη μέρα!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.