Η Μαμά Πρωτάρα πήρε βραβεία;

Εκεί που χάζευα χθες στο facebook, βλέπω την ανάρτηση της Νίκης στο «Γονείς και παιδί» και βλέπω το όνομά μου στα blogs που πήραν το βραβείο Liebster! Και μόνο με τη λέξη βραβείο ενθουσιάστηκα!!
Λίγες μέρες αργότερα, ήρθαν και άλλα τρία βραβεία από την Καίτη των Παραμυθένιων, από το mamaliciouss και την Αστεράτη παρέα Η χαρά ακόμα μεγαλύτερη!





Τι είναι, λοιπόν, το βραβείο Liebster;

Το «Liebster Award» είναι ένα εικονικό βραβείο που χρησιμεύει για να εξαπλωθούν αλυσιδωτά και να γίνουν γνωστά blogs με λιγότερους από 200-300 followers.Βοηθά δηλαδή το ένα blog το άλλο, να γίνουν γνωστά και να τα μάθουν περισσότεροι άνθρωποι.


Οι κανόνες του βραβείου είναι οι εξής:
1) Ευχαριστείτε τον blogger που σας έχει προτείνει και θα αναρτάτε τη διεύθυνση του blog του. Συμπεριλάβετε στην ανάρτησή σας το εικονίδιο του Liebster award είτε με αντιγραφή και επικόλληση, είτε χρησιμοποιώντας το σαν widget ή gadget.
2) Απαντήστε σε 10 ερωτήσεις που θα σας θέσει ο blogger o οποίος σας απένειμε το βραβείο.
3) Προτείνετε άλλα 10 blogs με λιγότερους από 200-300 followers και συντάξτε μία λίστα ερωτήσεων για τα blog αυτά που οι κάτοχοι τους θα πρέπει να απαντήσουν.
4) Αναρτήστε την υποψηφιότητα για το βραβείο σε κάθε ένα από τα 10 blogs που έχετε επιλέξει και παρέχετε ένα link του post σας ώστε να ενημερωθούν οι κάτοχοι σχετικά το βραβείο Liebster σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν.

Να και οι απαντήσεις μου στις 10 ερωτήσεις που μου έθεσε η Νίκη:

1) Γιατί ξεκινήσατε το blog; Ξεκίνησα το blog μου όταν η κόρη μου, το πρώτο μου παιδάκι, ήταν 6 μηνών περίπου. Από την ώρα που γεννήθηκε με έβαλε στη διαδικασία να ψάχνω, να αναλύω, να ρωτάω και να προσπαθώ με κάθε τρόπο να λύνω πολλέέέέέέέές απορίες που μου παρουσιάζονται: για την ανατροφή των παιδιών, αλλά και εύκολες και πρακτικές λύσεις για τα θέματα του σπιτιού, οργάνωση, καθαριότητα, μαγειρική κλπ.


Στην αναζήτησή μου αυτή «έπεφτα» πάνω σε πολλά sites και blogs και γι’ αυτό αποφάσισα κάθε φορά που λύνω μια απορία μου ή που βρίσκω ένα άρθρο ενδιαφέρον να το «ποστάρω» στο blog.



2) Πείτε μας λίγο τι σας ενθουσιάζει; Το κακαριστό γέλιο των παιδιών μου, η αγκαλιά με τον άντρα μου στον καναπέ για ταινιούλα, τα καφεδάκια με τους φίλους μας και η σοκολάτα! Όσον αφορά το blog, με ενθουσιάζει κάθε καινούριο σχόλιο και κάθε νέο like στη σελίδα της μαμά πρωτάρας στο facebook!! 

3) Γιατί πιστεύετε ότι τα σχόλια και η επικοινωνία βοηθούν τους bloggers και με ποιο τρόπο; Βοηθούν τα blog να γίνουν γνωστά, να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους και φυσικά γμωρίζεις άλλα άτομα, μαθαίνεις νέα πράγματα, παίρνεις έμπνευση και δύναμη να συνεχίσεις! 

4) Για ποια πράγματα μιλάτε στο blog σας; Βασικά, για την καθημερινότητα με τα μωρά μου και τις όμορφες στιγμές που περνάμε μαζί. Αλλά γράφω και για θέματα οργάνωσης, πρακτικές συμβουλές για να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητά μας, εύκολες και νόστιμες συνταγούλες και ό,τι θεωρώ ότι θα βοηθούσε μια μαμά που είναι πρωτάρα! 

5) Έχετε δημιουργήσει μια φιλική σχέση με άλλους bloggers; Έχετε γνωριστεί ποτέ προσωπικά; Δυστυχώς, δεν έχω γνωριστεί προσωπικά με κάποια από τις bloggers, αφού μένω επαρχία και μακριά από άλλες bloggers. Αλλά τις παρακολουθώ, τις θαυμάζω, μοιράζομαι μαζί τους πράγματα, τις στηρίζω και με στηρίζουν πραγματικά και νιώθω πως τις ξέρω χρόνια! 

6) Πώς φαντάζεστε το blog σας σε δύο χρόνια; Τι θα θέλατε να δείτε να μεγαλώνει / να αλλάζει και με ποιο τρόπο; Πιστεύω θα έχω όλο και περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ, μιας και μεγαλώνουν σιγα σιγα τα μωρά μου και είναι κάπως πιο ανεξάρτητα. Ελπίζω να γράφω περισσότερα άρθρα, να ασχολούμαι περισσότερο με DIY projects και να έχω εξοικειωθεί με την επεξεργασία φωτογραφιών για τη δημιουργία όμορφων banner και γραφικών! 

7) Τι είναι αυτό που κάνετε καλύτερα; Μιλάω… χαχαχα! (Ανίατη περίπτωση πολυλογούς!!) Πιστεύω πως βοηθάω τους άλλους να φτιάξουν τη διάθεσή τους, να είναι πιο αισιόδοξοι, να βάλουν το γέλιο στη ζωή τους! 

8) Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο blog σας; Σχεδόν μια ωρίτσα τη μέρα, αλλά θέλω κι άλλο!!!! 

9) Πώς γεννιούνται τα post σας; Από τις στιγμές με τα παιδιά μου και τις απορίες που μου παρουσιάζονται στην καθημερινότητά μου!

10) Ευχές για τον αναγνώστη. Να διαβάζει προσωπικά, ερασιτεχνικά ιστολόγια που δείχνουν τα πραγματικά συναισθήματα και τις αλήθειες της καθημερινότητας! Να είναι επιεικής με τα λάθη, ανοιχτόμυαλος και ευγενικός!!

Τα blogs στα οποία απονέμω με τη σειρά μου το βραβείο είναι:


1. Swanocean http://swanocean.blogspot.gr/
2. Εικόνες και Ψίθυροι http://eikones-kai-psithyroi.blogspot.gr/
3. Όμορφη μέσα έξω http://omorfhmesaexw.blogspot.gr/
4. Γλυκιά Ζωή… http://glykia-zoi.blogspot.gr/
5. Mama365days http://mama365days.blogspot.gr/
6. Το μικρό μου blog http://tomikromou.blogspot.gr/
7. Κορίτσι Μάλαμα http://koritsimalama.blogspot.gr/
8. Bliss in small things http://blissinsmallthingsl3.blogspot.gr/
9. My trips on blogs http://mytripssonblog.blogspot.gr/
10. Inventive mommy http://inventivemommy.blogspot.gr/


Σας φιλώ ❤
 
post signature

10 σκέψεις σχετικά με το “Η Μαμά Πρωτάρα πήρε βραβεία;”

  1. Βασούλα μου, ευχαριστώ πολύ για το βραβείο που μου χάρισες! Είχα ξαναγράψει σχόλιο, όταν είδα την ανάρτηση σου και ότι με πρότεινες, αλλά μάλλον χάθηκε, γιατί το έγραφα από κινητό! Βάζω πλέον και το λινκ της ανάρτησης με τις δικές μου απαντήσεις! Φιλιά! (Μαρία – Όμορφη μέσα έξω)

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.