Και το βραβείο Liebster απονέμεται στη …μαμά πρωτάρα!

Είχα ξαναγράψει φέτος το Γενάρη για το βραβείο Liebster, έναν εμπνευσμένο τρόπο για να γίνονται γνωστά νέα blogs σε περισσότερους αναγνώστες. Και τώρα έχω την ευκαιρία να το ξαναγράψω, αφού η Μαμά Πρωτάρα βραβεύτηκε δυο φορές!

Μου έδωσαν, λοιπόν, η Κάλλη από το Kalli’s Blog και η Καίτη από τις Παραμυθένιες από ένα βραβείο Liebster! Πάντα ένα βραβείο είναι ευπρόσδεκτο!! Ειδικά όταν πρόκειται για δυο!!


Τι είναι, λοιπόν, το βραβείο Liebster;

Το «Liebster Award» είναι ένα εικονικό βραβείο που χρησιμεύει για να εξαπλωθούν αλυσιδωτά και να γίνουν γνωστά blogs με λιγότερους από 200-300 followers.Βοηθά δηλαδή το ένα blog το άλλο, να γίνουν γνωστά και να τα μάθουν περισσότεροι άνθρωποι.


Οι κανόνες του βραβείου είναι οι εξής:
1) Ευχαριστείτε τον blogger που σας έχει προτείνει και θα αναρτάτε τη διεύθυνση του blog του. Συμπεριλάβετε στην ανάρτησή σας το εικονίδιο του Liebster award είτε με αντιγραφή και επικόλληση, είτε χρησιμοποιώντας το σαν widget ή gadget.
2) Απαντήστε σε 10 ερωτήσεις που θα σας θέσει ο blogger o οποίος σας απένειμε το βραβείο.
3) Προτείνετε άλλα 10 blogs με λιγότερους από 200-300 followers και συντάξτε μία λίστα ερωτήσεων για τα blog αυτά που οι κάτοχοι τους θα πρέπει να απαντήσουν.
4) Αναρτήστε την υποψηφιότητα για το βραβείο σε κάθε ένα από τα 10 blogs που έχετε επιλέξει και παρέχετε ένα link του post σας ώστε να ενημερωθούν οι κάτοχοι σχετικά το βραβείο Liebster σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν.

Να και οι απαντήσεις μου στις 10 ερωτήσεις που μου έθεσε η Καίτη:

1) Γιατί ξεκινήσατε το blog; Ξεκίνησα το blog μου όταν η κόρη μου, το πρώτο μου παιδάκι, ήταν 6 μηνών περίπου. Από την ώρα που γεννήθηκε με έβαλε στη διαδικασία να ψάχνω, να αναλύω, να ρωτάω και να προσπαθώ με κάθε τρόπο να λύνω πολλέέέέέέέές απορίες που μου παρουσιάζονται: για την ανατροφή των παιδιών, αλλά και εύκολες και πρακτικές λύσεις για τα θέματα του σπιτιού, οργάνωση, καθαριότητα, μαγειρική κλπ.
Στην αναζήτησή μου αυτή «έπεφτα» πάνω σε πολλά sites και blogs και γι’ αυτό αποφάσισα κάθε φορά που λύνω μια απορία μου ή που βρίσκω ένα άρθρο ενδιαφέρον να το «ποστάρω» στο blog.

2) Πείτε μας λίγο τι σας ενθουσιάζει; Μια αγκαλιά και ένα φιλάκι από τα μωρά μου, βολτούλες με τον άντρα μου, καφεδάκια με τις κολλητούλες μου, η σοκολάτα και τα ΙΚΕΑ! Όσον αφορά το blogging, με ενθουσιάζει κάθε καινούριο σχόλιο και κάθε νέο like στη σελίδα της μαμά πρωτάρας στο facebook!! 

3) Γιατί πιστεύετε ότι τα σχόλια και η επικοινωνία βοηθούν τους bloggers και με ποιο τρόπο; Βοηθούν τα blog να γίνουν γνωστά, να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους και φυσικά γνωρίζεις άλλα άτομα, μαθαίνεις νέα πράγματα, παίρνεις έμπνευση και δύναμη να συνεχίσεις! 

4) Για ποια πράγματα μιλάτε στο blog σας; Βασικά, για την καθημερινότητα με τα μωρά μου και τις όμορφες στιγμές που περνάμε μαζί.


5) Έχετε δημιουργήσει μια φιλική σχέση με άλλους bloggers; Έχετε γνωριστεί ποτέ προσωπικά; Δυστυχώς, δεν έχω γνωριστεί προσωπικά με κάποια από τις bloggers, αφού μένω επαρχία και μακριά από άλλες bloggers. Αλλά τις παρακολουθώ, τις θαυμάζω, μοιράζομαι μαζί τους πράγματα, τις στηρίζω και με στηρίζουν πραγματικά και κάποιες νιώθω πως τις ξέρω χρόνια! 

6) Πώς φαντάζεστε το blog σας σε δύο χρόνια; Τι θα θέλατε να δείτε να μεγαλώνει / να αλλάζει και με ποιο τρόπο; Θα επαναλάβω αυτό που είχα γράψει και το Γενάρη: Πιστεύω θα έχω όλο και περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ, μιας και μεγαλώνουν σιγά σιγά τα μωρά μου και είναι κάπως πιο ανεξάρτητα. Ελπίζω να γράφω περισσότερα άρθρα, να ασχολούμαι περισσότερο με DIY projects και να έχω εξοικειωθεί με την επεξεργασία φωτογραφιών για τη δημιουργία όμορφων banner και γραφικών! 

7) Τι είναι αυτό που κάνετε καλύτερα; Πιστεύω πως βοηθάω τους άλλους να φτιάξουν τη διάθεσή τους, να είναι πιο αισιόδοξοι, να βάλουν το γέλιο στη ζωή τους! Μπορώ να γίνω ο μεγαλύτερος καραγκιόζης και αυτοσαρκάζομαι συνεχώς!

8) Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο blog σας; Περίπου τρεις-τέσσερις  ωρίτσες την εβδομάδα, αλλά θέλω κι άλλο!!!! 

9) Πώς γεννιούνται τα post σας; Από τις στιγμές με τα παιδιά μου και την καθημερινότητα της μαμάς πρωτάρας!

10) Ευχές για τον αναγνώστη. Να είναι επιεικής με τα λάθη, ανοιχτόμυαλος και ευγενικός!! Και να εκτιμάει την προσπάθεια κάθε μαμάς (blogger και μη) χωρίς να κάνει ανούσια και με κακία κριτική.




…και οι απαντήσεις μου στις 10 ερωτήσεις που μου έθεσε η Κάλλη:

1) Πώς και γιατί ξεκίνησες το blogging; Ξεκίνησα το blog μου όταν η κόρη μου, το πρώτο μου παιδάκι, ήταν 6 μηνών περίπου. Από την ώρα που γεννήθηκε με έβαλε στη διαδικασία να ψάχνω, να αναλύω, να ρωτάω και να προσπαθώ με κάθε τρόπο να λύνω πολλέέέέέέέές απορίες που μου παρουσιάζονται: για την ανατροφή των παιδιών, αλλά και εύκολες και πρακτικές λύσεις για τα θέματα του σπιτιού, οργάνωση, καθαριότητα, μαγειρική κλπ.
Στην αναζήτησή μου αυτή «έπεφτα» πάνω σε πολλά sites και blogs και γι’ αυτό αποφάσισα κάθε φορά που λύνω μια απορία μου ή που βρίσκω ένα άρθρο ενδιαφέρον να το «ποστάρω» στο blog.


2) Θα άλλαζες κάτι στο blog σου και τι; Θα άλλαζα το χρόνο που ασχολούμαι με αυτό. Έχω πάρα πολλά θέματα στο μυαλό μου και πάρα πολλά posts to be! Αλλά δεν προλαβαίνω!!!


3) Υπάρχει κάτι που δεν σου αρέσει στο blogging και τι είναι αυτό; Κάποιες φορές με κουράζει το ότι ΠΡΕΠΕΙ να γράψω οπωσδήποτε άρθρο ακόμα και αν δεν έχω διάθεση να στρωθώ… Κι όμως μόλις καθίσω να γράψω, το πληκτρολόγιο δουλεύει μόνο του!!


4) Τι σχέση έχεις με τους αναγνώστες σου; Με παρακολουθούν πολλές μαμάδες που μου λένε τα καλύτερα κάθε φορά που μιλάμε γι’αυτό! Και υπάρχουν και άτομα που δεν περίμενα ότι θα με διαβάζουν κι όμως με στηρίζουν σιωπηλά! Είναι υπέροχη η αίσθηση ότι σε διαβάζουν και ότι σέβονται την προσπάθειά σου!


5) Bloggάρεις επαγγελματικά, κι αν όχι θα ήθελες; Δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με το blog μου, αν και θα ήθελα πάρα πολύ! Πιστεύω, όμως, πως αν αρχίσω να ασχολούμαι πιο εντατικά θα μπορούσα ίσως να το καταφέρω.

6) Ποια τα hobby σου; Μου αρέσει πάρα πολύ να ασχολούμαι με οργανωτικά πράγματα στο σπίτι, να φτιάχνω κουτάκια, παρακουτάκια, με κορδέλες και μπλοκάκια με to-do lists!! Και μου αρέσει πάρα πολύ να ασχολούμαι με την κηπουρική, αν και ακόμα αρχάρια!

7) Με τι ασχολείσαι επαγγελματικά; Δουλεύω στην οικογενειακή επιχείρηση, το δεξί χέρι του μπαμπά μου, που με πήρε wannabe δημοσιογράφο και διαφημίστρια και ακόμα παλεύει να με κάνει επιχειρηματία! Είναι σε καλό δρόμο πάντως…


8) Τι θα άλλαζες στην ζωή σου; Θα ήθελα να έχω περισσότερη υπομονή με τα μωρά μου και να έχω περισσότερο -ποιοτικό- χρόνο μαζί τους!


9) Ποιος ο μεγαλύτερός σου φόβος; Φοβάμαι μήπως συμβεί κάτι σε κάποιον αγαπημένο μου. Πάρα πολύ… ειδικά από τότε που έκανα παιδιά…
10) Πως θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου σαν γονιό; Με λιγότερη υπομονή απ’ όση θα ήθελα, αλλά με διάθεση να ασχοληθώ μαζί τους, να τους μιλήσω ευγενικά, να τους εξηγήσω, να τους τραγουδήσω, να χορέψω μαζί τους! Το βασικό που έχω στο μυαλό μου είναι να κρατάω ισορροπία ανάμεσα στην πειθαρχία που πρέπει να τους περάσω και στο να σκέφτομαι πώς ένιωθα εγώ ως παιδί στη θέση τους.






Τα blogs στα οποία απονέμω με τη σειρά μου το βραβείο είναι:


1. Αντιγονίδιο http://www.antigonidio.gr
2. Οι Σκέψεις μου http://skepseis.co.uk
3. Maria’s Mother http://mariasmother.blogspot.gr
4. Παιδική Γωνιά http://paidikigonia.blogspot.gr
5. Ecoslings http://www.ecoslings.gr
6. La Camera Felice http://lacamerafelice.wix.com/lacamerafelice
7. Φτερουγίσματα http://www.fteroygismata.blogspot.gr
8. Ονειροτέχνημα-Μαρία http://oneirotexnhmamaria.blogspot.gr
9. Onirokosmos http://onirokosmos-art.blogspot.gr
10. My Happiness Project http://www.myhappinessproject.gr


και ελπίζω να απαντήσουν με τη σειρά τους στις παρακάτω ερωτήσεις:

1) Πώς και γιατί ξεκίνησες το blogging;
2) Θα άλλαζες κάτι στο blog σου και τι;
3) Υπάρχει κάτι που δεν σου αρέσει στο blogging και τι είναι αυτό;
4) Τι σχέση έχεις με τους αναγνώστες σου;
5) Bloggάρεις επαγγελματικά, κι αν όχι θα ήθελες;
6) Τι σε ενθουσιάζει πραγματικά;
7) Τι είναι αυτό που κάνεις καλύτερα;
8) Τι θα άλλαζες στην ζωή σου;
9) Ποιος ο μεγαλύτερός σου φόβος;
10) Πως θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου σαν γονιό;


Σας φιλώ ❤

post signature

7 σκέψεις σχετικά με το “Και το βραβείο Liebster απονέμεται στη …μαμά πρωτάρα!”

  1. Xαίρομαι που έχω την ευκαιρία να σε γνωρίσω λίγο καλύτερα μέσα από τις απαντήσεις του βραβείου-παιχνιδιού, το ίδιο και το blog σου. Πολλά-πολλά ευχαριστώ και από δω, για το ευχάριστο ξάφνιασμα να είμαι μέσα στα επιλεγόμενα ιστολόγια της αλυσίδας σου! Εδώ θα βρεις τις απαντήσεις μου: http://onirokosmos-art.blogspot.gr/2015/10/liebster-award-discover-new-blogs.html.Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να συνεχίσεις το ίδιο όμορφα, ότι κι αν κάνεις!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.