Αυτή την εβδομάδα χάρηκα γιατί… (49η εβδομάδα)

Μπήκε για τα καλά ο Αύγουστος αλλά μας έκανε λίγο χαλάστρα με τις βροχούλες του και αυτή την εβδομάδα δεν πήγαμε καθόλου για μπάνιο… Όμως, δεν τα περάσαμε κι άσχημα! Πήγαμε τις βολτούλες μας, χαρήκαμε το σπίτι μας και ανακαλύπτουμε καθημερινά τη μαγεία να ζούμε σε ένα σπίτι ζωντανό με φωνούλες (και γκρίνιες και χαζοκαβγαδάκια), αλλά και πολύ πολύ γέλιο (και τραγούδι και χορό)!!


#Rea #MySweetDaughter Αυτή την εβδομάδα, το κορίτσι μου προσπαθεί όλο και περισσότερο να επαναλαμβάνει αυτά που λέμε και επιπλέον κάνει συνεχώς «μαθήματα ομιλίας» στον αδερφό της που έχει αρχίσει και λέει κάποιες λεξούλες παραπάνω.
Φυσικά, έχει άποψη για όλα: με τι πιάτο θα φάει, τι παπούτσια θα φορέσει, πώς θα κάνουμε τα μαλλιά της και, φυσικά, τα ρούχα που θα φορέσει. Και, φυσικά, δε θέλει καθόλου τζιν παντελόνια, αλλά τρελλαίνεται για φουστάνια (τι πρωτότυπο!!!). Της βάζω ένα μπλουζάκι το οποίο της φαινόταν ριχτό και ήθελε να το φορέσει χωρίς παντελόνι… Φυσικά δεν γινόταν και για να την πείσω να τη φορέσει της λέω «αν σε ενοχλεί θα σου φορέσει η γιαγιά άλλη μπλούζα». Να σημειώσω εδώ ότι η μαμά μου μένι ακριβώς από κάτω οπότε δεν έχει στο σπίτι της πολλά ρούχα των παιδιών, αφού οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να ανέβει να πάρει ό,τι θέλει. Τυχαίνει, όμως, να έχει κάποια t-shirts. Οπότε η Ρέα μου απαντάει έτοιμη να βάλει τα κλάματα «Και θα μου φοράει τα αγορίστικα τα μπλουζάκια;;;» 

Παίζουν αυτές τις μέρες με τη γιαγιά τη Βαλεντίνα το «πετάει, πετάει ο γάιδαρος», αλλά εννοείται πώς δεν της αρέσει να χάνει! Της λέω «πετάει πετάει ο μαϊντανός» και σήλωσε το χέρι της. Της λέω «α έχασες, ο μαϊντανός δεν πετάει!» και μου απαντάει «δεν είπες μαϊντανός, είπε μαγικός! Ο μαγικός μαϊντανός πετάει!!!!!»

Παίζει με την αδερφή μου και κάποια στιγμή η Μαριάννα της εξηγούσε το γενεαλογικό της δέντρο. Τα αδέρφια του παππού είναι αυτά, μαμά τους είναι η γιαγιά η Κούλα κλπ. (Η γιαγιά μου είναι 90 χρόνων και χήρα εδώ και πολλά χρόνια). Η Ρέα λέει «ναι, κατάλαβα» και μετά από λίγο ρωτάει όλο περιέργεια «Μαριάννα, η γιαγιά η Κούλα γιατί δεν παντρεύεται;»(Τι της απαντάς;)

#Aris #MyCuteSon Ο Άρης μου μιλάει!! Καλά μη φανταστείτε κανονικά, αλλά τρελλαινόμαστε με την προσπάθειά του να επαναλάβει τις λεξούλες, ειδικά αυτές που ακούει από την αδερφή του. Λέει τη μαμά Βάσω «Βάκω», λέει «τοτέ, τοτέ» και εννοεί «ποτέ, ποτέ» και όταν τον ρωτάς πώς κάνει η πετρούλα στη θάλασσα λέει «μπλαμ!». 
Είναι υπέροχο το αίσθημα να βλέπεις να χτίζεται μπροστά σου καθημερινά η ομιλία ενός ανθρώπου, ειδικά όταν λέει κάτι και στρίβει ναζιάρικα το κεφάλι γιατί ξέρει ότι θα γελάσεις με αυτό που θα πει!! (τώρα γράφω και χαμογελάω μόνη μου που τον φέρνω στο μυαλό μου!…)

#QualityTimeWithKids Σάββατο πρωί και η μαμά έχει πολύ καλή διάθεση. Βάζει μουσική και φυσικά η Ρέα δεν αργεί να πιάσει το χορό! Μόλις τη βλέπει, τα ίδια και ο Άρης (με το κλασικό στυλ ζειμπέκικο, ακόμα κι αν χορεύουμε αποκριάτικα!!-τυχαίο το παράδειγμα!!). Και μετά η Ρέα τραγουδούσε όλη μέρα «βγάλε το μαντήλι από τα μαλλιά» και «40 βαθμοί λιώνει το κορμί». Μιλάμε για μουσική παιδεία, όχι αστεία!! Είχε πολύ ωραίες στιγμές με τα παιδιά μας αυτή η εβδομάδα! Πήγαμε και βολτούλα στο Αιτωλικό με τη θεία μας και πετάξαμε πετρούλες στη θάλασσα, περπατήσαμε πάνω στη γέφυρα, τρέξαμε!

#Reunion #LoveMyCousins Η Ρέα με ρωτούσε όλη τη χρονιά πότε θα έρθει η Χριστίνα (η κόρη της αγαπημένης μου πρωτοξαδέρφης, μην τα λέμε συνέχεια!) και να πάμε στον Πειραιά να τη δούμε κλπ. Οπότε αυτή την εβδομάδα ήρθε η ξαδέρφη μας η Χριστίνα (και ο 6 μηνών αδερφούλης της) και καταφέραμε κάποια στιγμή να συντονίσουμε 4 μικροπαίδια και να πάμε για καφέ. Ε άνοιξαν οι ουρανοί μιλάμε… Μεταφερθήκαμε άρον άρον μέσα στην καφετέρια, αποκλειστήκαμε για λίγο από τον κατακλυσμό έξω, αλλά τα μικρά δεν πτοήθηκαν καθόλου: χορός, κρυφτό, γέλια και πορτοκαλάδες και νερά παντού!! Όντως ήταν ωραία αν και με την ξαδέρφη μου δεν προλάβαμε να πάρουμε σειρά και να πούμε τα δικά μας!… Επιφυλασσόμεθα!

Ανταλλάξαμε και επισκέψεις με τη Χριστίνα, τη μικρή μας ξαδερφούλα: πήγαμε στο σπίτι τους και κάναμε κούνια, παίξαμε με τις κοτούλες, ξανατρέξαμε, πέσαμε αλλά ξανασηκωθήκαμε! Ήρθε κι αυτή στο δικό μας και παίξαμε, κρυφτήκαμε, μαγειρέψαμε, διαβάσαμε βιβλία και χάρτες και εξερευνήσαμε τα πάντα!!! Πολύ χαίρομαι με αυτές τις συναντήσεις!! Και χαίρονται και τα μικρά μας πολύ!
 

#QualityTimeForParents Πήγαμε και για φαγητό με τους φίλους μας σε μια πολύ ωραία ταβέρνα με πεντανόστιμο φαγητό… Ε να κάνει κάτι και το ζευγάρι, αφού αυτή την εβδομάδα δεν υπήρχε ούτε μια «no kids day»!
 

#HomeImprovement Η μαμά ξεσηκώθηκε πάλι να αναδιοργανώσει (και να οργανώσει) κάποια πράγματα στο σπίτι και να κάνει και κάποιες αλλαγές στη διακόσμηση! Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να μείνω σπίτι καθόλου χωρίς να ξεμυαλιστώ από τις σειρήνες του καφέ και της παραλίας, αλλά η διάθεση υπάρχει. Ήδη φύτεψα νέα λουλουδάκια στην βεράντα μου και την βλέπω πολύχρωμη και την καμαρώνω!!

Και οι κλασσικές σέλφις!

 


Σας φιλώ ❤

post signature

2 σκέψεις σχετικά με το “Αυτή την εβδομάδα χάρηκα γιατί… (49η εβδομάδα)”

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.