Messy kids-happy living: Τα άπλυτά μας στη φόρα!!


Στον τοίχο του σπιτιού μου έχω κρεμάσει ένα πινακάκι που γράφω «Οι καλές μαμάδες έχουν χάλια σπίτια, αλλά χαρούμενα παιδιά»! Φυσικά το κρέμασα γιατί με βολεύει αυτή η αντίληψη!


Έχω δυο θηριάκια στο σπίτι, τη Ρέα, 3 ετών και τον Άρη, 1,5 ετών! Με το που ξυπνάνε θέλουν να τα εξερευνήσουν όλα, να παίξουν με όλα και φυσικά ποιο είναι το αγαπημένο τους παιχνίδι; Αυτό που κρατάει ο άλλος!!! Ό,τι έχει στα χέρια της η Ρέα αρέσει στον Άρη και ό,τι κρατάει ο Άρης είναι το μοναδικό παιχνίδι που θέλει η Ρέα εκείνη τη στιγμή!!!

Τους έχω ένα χώρο στο σπίτι σαν παιδότοπο, όπου έχουμε συγκεντρωμένα τα περισσότερα παιχνίδια, αλλά και στις βιβλιοθήκες στο σαλόνι, στα 3-4 τελευταία ράφια (αυτά που φτάνουν δηλαδή) έχουμε πάλι παιχνίδια, βιβλία τους κλπ. Γενικά, δεν μου αρέσει να επεμβαίνω με παρατηρήσεις για ακαταστασία κλπ, εκτός κι αν κάτι είναι επικίνδυνο. Π.χ. η Ρέα αυτή την περίοδο σκαρφαλώνει παντού και φοβάμαι μην πέσει και δείχνει μια αδυναμία στα σκουλαρίκια μου, κάποια από τα οποία είναι πολύ μικρά και φοβάμαι μήπως τα καταπιεί ο Άρης.

Επιπλέον, δεν είμαι από τις μαμάδες που θα μαζέψουν/τακτοποιήσουν το σπίτι κάθε βράδυ, οπότε τα παιχνίδια μπορεί να μείνουν εκεί για αρκετές μέρες…(!). Προσπαθώ, όμως, να μην επιτρέπω να ανοίγουν ταυτόχρονα ΟΛΑ τα κουτιά με τα παιχνίδια ή να μην παίρνουν π.χ. τα τάπερ αν δεν μαζέψουν τουλάχιστον ένα από τα παιχνιδόκουτά τους. Α και έχω και κάποια παιχνίδια (πωπω είναι πάρα πολλά τελικά!!) τα οποία τα έχω «κρυμμένα» και τα εμφανίζω όταν έχουν βαρεθεί οτιδήποτε άλλο! «Κοιτάξτε, παιδιά, ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ»!!  

Τα παιδιά μου πρέπει να είναι πολύ χαρούμενα γιατί το σπίτι είναι …αχουράκι!!! 🙂

*Δείτε κι άλλα ακατάστατα, αλλά χαρούμενα παιδάκια εδώ:
Momma’s daily life
Κορίτσι Μάλαμα
Makelife.gr
Bloggoλογίες

*Η ιδέα για τα άρθρα «Messy kids-Happy living» ήταν της μαμαδοblogger Μάχης από το Momma’s Daily Life.

 post signature

8 σκέψεις σχετικά με το “Messy kids-happy living: Τα άπλυτά μας στη φόρα!!”

  1. Και εγώ έχω του μαιμουδιού, παιχνίδια ΠΑΝΤΟΥ, στα κάτω ράφια της βιβλιοθήκης όπως λες, στο σαλόνι, στην κουζίνα, στο δωμάτιο του, η σοφίτα είναι όλη παιδότοπος, στα μπαλκόνια και φυσικά κρυμμένα για όταν βαριέται!! Προσπαθώ να τα μαζεύω κάθε βράδυ, εκτός εξαίρετων περιπτώσεων που απλά δεν έχω το κουράγιο! Είμαστε στην φάση που του μαθαίνω να βοηθάει μα φυσικά είναι μεγάλος τεμπέλης!!Παρότι ήμουν πάντα control freak και μανιακή με την τάξη και την καθαριότητα, δεν νομίζω πως έχεις άλλη επιλογή όταν έχεις τα παιδιά στο σπίτι όλη μέρα και πρέπει να τα ψυχαγωγήσεις και να τα \»διδάξεις\» (μιας και μέσα από το παιχνίδι και μόνο μαθαίνουν!) Και φυσικά θέλουν να μοιράζονται τον χώρο που είσαι εσύ τις περισσότερες ώρες, τι πιο όμορφο; Θα έρθει εποχή που θα κλειδώνουν την πόρτα του δωματίου τους και θα θέλουμε άδεια για να μπούμε… Εννοείται πως θα ξεχάσω τις νευρώσεις μου και θα αφήσω το παιδί μου να ζήσει τα καλύτερα του χρόνια! Η πιο γλυκιά ακαταστασία λοιπόν, συνέχισε έτσι! ❤

    Μου αρέσει!

  2. Α ωραία! όλες τα ίδια ζούμε! βλέπω ένα σπίτι ακατάστατο μεν, αλλά μεσα στην ζωή!!! αυτό είναι το σημαντικότερο! να είναι ένας χαρούμενος χώρος δημιουργικότητας για τα παιδιά! Σε ευχαριστώ για την αναφορά αλλά και για την συμμετοχή!

    Μου αρέσει!

  3. Ετσι μεγαλώνουν τα παιδιά με ερεθίσματα , οι υστερίες και η απόλυτη καθαριότητα δεν βοηθούν κανέναν με τον καιρό μαθαίνουν να βοηθούν στο συμμάζεμα των παιχνιδιών τους με πολύ υπομονή! Keep up the good work …

    Μου αρέσει!

  4. Δυο πανέμορφα ζουζούνια βλέπω στις φωτό, να τα χαίρεσαι και να συνεχίσεις να τα αφήνεις να χαίρονται και εκείνα !!! Όπως λέω και στον εαυτό μου , μια ζωή θα ειναι τακτοποιημένο το σπίτι ας γίνει ένα break μερικών χρόνων και δεν χάλασε και ο κόσμος

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.