Αυτή την εβδομάδα χάρηκα γιατί… (36η εβδομάδα)

Τα κατάφερα πάλι αυτή την εβδομάδα! Έγραψα πάλι σε καφετέρια! Κλασική αξία, πλατεία Μεσολογγίου με ωραία παρεούλα τον άντρα μου, την αδερφή μου και τον Πολ! Το έγραψα και ανήμερα της ημέρας της Μητέρας, οπότε ήμουν αρκετά συναισθηματικά φορτισμένη!!

#Rea #MySweetDaughter Η Ρέα αυτή την εβδομάδα είχε πολύ καλή διάθεση στο σχολείο!  Τους έβγαλαν και στην αυλή, έπαιξαν στην παιδική χαρά και έτρεξαν στο γρασίδι και της άρεσε πολύ!  Η αλήθεια είναι όμως ότι έχει ζωηρέψει επικίνδυνα! Σκαρφαλώνει παντού,  χοροπηδάει και δεν αφήνει σε ησυχία τον αδερφό της! Αλλά όταν λέει «μαμά,  θέλω να καθίσω δίπλα στον αδερφό μου» με σκλαβώνει!

 

Η πιο όμορφη στιγμή, όμως, ήταν την Παρασκευή που γύρισε από το σχολείο. Την έφερε η Μαριάννα στη δουλειά γιατί θέλαμε να της δείξουμε ένα νεογέννητο κουναβάκι (ναι, δεν μπερδεύτηκα… κουναβάκι εννοώ…!) που βρήκαμε στο προαύλιο. Και αυτή κρατούσε ένα μεγάλο λουλούδι- χειροτεχνία από το σχολείο-  και τρέχει προς το μέρος μου, με αγκαλιάζει και μου λέει «χρόνια πολλά,  μαμά!  Σ’αγαπώ πάρα πολύ!» και μου δίνει το λουλούδι! Προφανώς τους είχαν ήδη εξηγήσει στο σχολείο, αλλά είναι η πρώτη φορά που μου λέει χρόνια πολλά για τη γιορτή της μητέρας και συγκινήθηκα απίστευτα!

#Aris #MyCuteSon Αυτό το αξιαγάπητο μικροσκοπικό πλασματάκι έχει ξεκινήσει να λέει πιο καθαρά κάποιες λεξούλες και είναι απολαυστική αυτή η προσπάθεια!  Προχθές έδειχνε με μανία με το μικρό του δαχτυλάκι τα σοκολατάκια στο τραπέζι και φώναζε «λάτα, λάτα»!!! Αυτό ήτανε! Το αγόρι μου μόλις έμαθε τη σοκολάτα και δεν υπάρχει επιστροφή!!

Και φυσικά έχει μάθει πως να «μη δίνει τις μάχες του»!!! Κάθε φορά που η Ρέα του παίρνει ένα παιχνίδι (πολύ συχνά δηλαδή) έρχεται τρέχοντας προς το μέρος μου και μου δείχνει με ύφος παραπονεμένο την αδερφή του σαν να θέλει να πει «μαμά, κοίτα, μου πήρε το παιχνίδι!  Πες της να μου το δώσει!!»
Και τώρα που έχει αρχίσει να φοράει καλοκαιρινά και έβγαλε έξω μπρατσάκια και μπουτάκια πώς να του αντισταθείς!!!;;;
#QualityTimeWithMyKids Ήταν μια όμορφη εβδομάδα με τα παιδιά με πολύ παιχνίδι!! Το καλύτερό τους είναι όταν εγώ ή ο μπαμπάς τους ξαπλώνουμε κάτω στο πάτωμα ή στον καναπέ και ανεβαίνουν πάνω μας! Ο Άρης κάνει τον ήχο από το αλογάκι και η Ρέα τον ακολουθεί ή παίρνει τα «καλλυντικά» της και με περιποιείται! Μου χτενίζει τα μαλλιά, τα ισιώνει, τα κάνει μπούκλες…. κραγιονάκι και όλα τα απαραίτητα!!!
Την Κυριακή το βράδυ πήγαμε με τη Ρέα και την Μαριάννα σε μια παιδική παράσταση από την παιδική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου της πόλης μας, στο «Όνειρο του Ρο» της Στέλλας Μιχαηλίδου. Πολύ όμορφη παράσταση από μικρά ταλεντάκια τα οποία η Ρέα μέχρι τα πρώτα μισά της παράστασης κοιτούσε αμίλητη και απορροφημένη! Στην υπόλοιπη παράσταση άρχισαν οι απορίες: γιατί αλλάζουν τώρα το σκηνικό, γιατί το λένε σκηνικό, γιατί το παιδάκι στεναχωρήθηκε, γιατί το παιδάκι ξάπλωσε… και όλα τα συναφή!!! Ήταν όμορφα όμως και μου είπε πολλές φορές μετά ότι της άρεσε πάρα πολύ χωρίς να την ρωτάω καν!
 #Mother’sDay Την νιώθω πιο σημαντική γιορτή από όλες!  Μου θυμίζει πόσο αγαπάω και ευγνωμονώ τη μαμά μου! Αλλά τα τελευταία τρία χρόνια με κάνει να σκέφτομαι πόσα έχω καταφέρει, πόσο ευτυχισμένη είμαι που έχω δημιουργήσει αυτή την υπέροχη οικογένεια! Τα μωρά μου με κάνουν δυνατή, μου δίνουν την αίσθηση ότι μπορώ να καταφέρω τα πάντα, μου έχουν ανέβασει την αυτοπεποίθηση στα ύψη!! Ήμουν καλή μαθήτρια, πέρασα στη σχολή που ήθελα,  αποφοίτησα γρήγορα και με καλό βαθμό, έχω μια πολύ καλή δουλειά στην οποία (έτσι νομίζω τουλάχιστον) είμαι σημαντική, αλλά δεν είναι αυτά που με κάνουν περήφανη για τον εαυτό μου! Είναι αυτά τα δυο μωράκια που με φωνάζουν μαμά και που τρέχουν στην αγκαλιά μου όταν χτυπήσουν ή όταν νυστάξουν ή και χωρίς λόγο!  Κι αυτή είναι η πιο όμορφη επιβράβευση για όλες τις στιγμές που νιώθω κουρασμένη ή που έχω νεύρα ή που πελαγώνω και νιώθω πως δε θα τα βγάλω πέρα!!
Δεν ξεχάσαμε αυτή τη μέρα και την δική μας μανούλα, που της κάναμε και δώρο ένα μπλουζάκι… Έδωσα και λουλουδάκια στην πεθερά μου, η οποία συγκινήθηκε απίστευτα, αφού τα γαϊδουράκια της (τρία αγόρια έχει!) δεν της είπαν καν χρόνια πολλά!!
#TraditionalFridayCoffeeWithBesties Έχουμε καθιερώσει εδώ και καιρό κάθε Παρασκευή ένα καφεδάκι με την αδερφή μου και τις κολλητούλες μας… αλλά είχαμε κανά δυο-τρεις βδομάδες να το καταφέρουμε! Ε λοιπόν, το καταφέραμε πάλι!! Καθίσαμε σε καφετέρια στην παραλία στην ηλιόλουστη λιμνοθάλασσα, κουβεντιάσαμε, γελάσαμε και απολαύσαμε τα καφεδάκια μας!!! Quality time με τα όλα του!!
#SummerClothes #Decluttering Κάναμε και το κλασικό ξεκαθάρισμα ρούχων με την αδερφή μου και τη μαμά μου, που κατέβασαν τα καλοκαιρινά τους ρούχα! Δοκιμάζαμε ρούχα, ανταλλάζαμε και γελάσαμε πάρα πολύ γιατί δοκιμάζαμε και κάποια …λίγο ξεπερασμένα ή που δεν μας ταίριαζαν καθόλου!!! Υπέροχες στιγμές με τη μαμά μας που μου είχαν λείψει απίστευτα και μου θύμισαν τα σχολικά μου χρόνια!
#GemistaKolokythakia #BestLunchEver Δεν μπορώ να μην αναφέρω, last but not least, το σούπερ φαγητό που μου έφτιαξε η μαμά μου! Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και κιμά και αυγολέμονο! Είναι το αγαπημένο μου φαγητό, που μου το μαγείρεψε και όταν επέστρεψα από την κλινική μόλις γέννησα, γιατί απλά δεν μπορώ να αντισταθώ!! Έφαγα για μεσημέρι, για απόγευμα, για βράδυ!!! Πεντανόστιμο!! Σε ευχαριστώ, μανούλα!! ….και όχι μόνο για το φαγητό….

…και οι κλασικές προσπάθειες για σέλφι!!!!
Σας φιλώ ❤

post signature

One thought on “Αυτή την εβδομάδα χάρηκα γιατί… (36η εβδομάδα)”

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.