Όλα ξεκίνησαν όταν η γλυκιά Πόντια μαμά (μου) και γιαγιά, Βαλεντίνα , αποχαιρέτησε την μικρή της κόρη που έφευγε για Λονδίνο: πήρε λάπτοπ, μας έβαλε να της κατεβάσουμε το skype για να μιλάει με την κορούλα της, κατέβαζε και έβλεπε σειρές (μέχρι και Game of Thrones! Αμέεεε!!!), κανένα τραγουδάκι στο YouTube και Πέππα το Γουρουνάκι για την εγγονούλα της…μέχρι εκεί!
Ώσπου μια μέρα, αποφασίζει να γίνει μέλος στο Facebook (!!!) και άρχισε να εξοικειώνεται περισσότερο με τον υπολογιστή! Αποφάσισε, λοιπόν, να βρίσκει online και τις συνταγές της! Πρόσφατα, μας έφτιαξε μια νοστιμότατη και πολύ εύκολη σοκολατόπιτα,
Ώσπου μια μέρα, αποφασίζει να γίνει μέλος στο Facebook (!!!) και άρχισε να εξοικειώνεται περισσότερο με τον υπολογιστή! Αποφάσισε, λοιπόν, να βρίσκει online και τις συνταγές της! Πρόσφατα, μας έφτιαξε μια νοστιμότατη και πολύ εύκολη σοκολατόπιτα,
τη σοκολατόπιτα της Χρυσάνθης (όπως τη βρήκε στο internet), με υλικά που συνήθως έχει ένα σπίτι.
Υλικά:
Για το μείγμα:
– 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 1 κούπα ζάχαρη
– 1/2 κούπα κακάο
– 1 κουταλάκι μπέικιν
– 1/2 κουταλάκι σόδα
– 1 κούπα γάλα (*θα μπορούσαμε να το ζεστάνουμε λίγο και να διαλύσουμε μέσα το κακάο ευκολότερα)
– 1/3 κούπας σπορέλαιο
– 1 αβγό μεγάλο
– 2 βανίλιες
– λίγο αλάτι
– 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 1 κούπα ζάχαρη
– 1/2 κούπα κακάο
– 1 κουταλάκι μπέικιν
– 1/2 κουταλάκι σόδα
– 1 κούπα γάλα (*θα μπορούσαμε να το ζεστάνουμε λίγο και να διαλύσουμε μέσα το κακάο ευκολότερα)
– 1/3 κούπας σπορέλαιο
– 1 αβγό μεγάλο
– 2 βανίλιες
– λίγο αλάτι
Για το γλάσο:
– 250γρ κουβερτούρα
– 1/2 κούπα γάλα
– 1 κουταλιά βούτυρο
– 1 βανίλια
– 1 κουταλάκι σπορέλαιο
– 250γρ κουβερτούρα
– 1/2 κούπα γάλα
– 1 κουταλιά βούτυρο
– 1 βανίλια
– 1 κουταλάκι σπορέλαιο
Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε με το μίξερ. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι (η γιαγιά Βαλεντίνα το φτιάχνει σε ένα πυρέξ) και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Στη συνέχεια, λιώνουμε σε κατσαρολάκι την κουβερτούρα με το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, το σπορέλαιο και τη βανίλια.
Στη συνέχεια, λιώνουμε σε κατσαρολάκι την κουβερτούρα με το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, το σπορέλαιο και τη βανίλια.
Μόλις κρυώσει το γλυκό, το γλασάρουμε.
(Ο άντρας μου πρότεινε να βάλουμε στο μείγμα -στο τέλος- κομματάκια σοκολάτας. Εγώ πάλι ίσως έβαζα λίγη καρύδα στο μείγμα ή ξηρούς καρπούς.)
Οτιδήποτε σοκολατένιο με ξετρελαίνει!!!! Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές σοκολατόπιτας αλλά αφού αυτή πέρασε τις εξετάσεις της πόντιας μαμάς θα πρέπει να είναι ξεχωριστά νόστιμη. Θα τη δοκιμάσουμε κι αυτή λοιπόν!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Σε ευχαριστώ πολύ, Ελευθερία μου! Είναι φυσικά νόστιμη αλλά, βασικά, είναι πολύ-πολύ εύκολη! Να τη δοκιμάσεις και να μου πεις εντυπώσεις!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!